Yeni Başlayanlar İçin HDR Fotoğrafçılığı

Öncelikle HDR nedir: HDR (High Dynamic Range) ya da yüksek dinamik aralık, fotoğraf sanatında çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir. (wikipedia 2021)

Yüksek Dinamik Aralıklı (High Dynamic Range) fotoğrafçılığı, bir sahnenin yüksek dinamik aralığını birkaç farklı fotoğrafta yakalayıp hepsini bir araya getirilip derlenip oluşturulan fotoğraflardır. Bu işlem dışında asla elde edilemeyen görüntülerdir.

HDR fotoğrafçılığında, tek bir pozlama ile elde edilemeyen gölgelerdeki ve parlak noktalardaki ayrıntıları yakalamak için birleştirilebilecek bir dizi görüntü oluşturursunuz

HDR Fotoğrafçılığı Nere Kullanılır?

HDR fotoğrafçılığı çeşitli durumlarda siz profesyonellere fayda sağlayacaktır. Özellikle mekan ve peyzaj çekimlerinde sahnenizde çok az hareket olduğunda veya hiç hareket olmadığında ve kameranızı bir tripoda monte ettiğinizde en kolay ve en etkili yöntemdir.

HDR, genellikle geniş bir dinamik aralığa sahip statik sahneler çektikleri için manzara ve emlak fotoğrafçıları tarafından kullanılan popüler bir derleme tekniğidir. Bir manzara yada ürün fotoğrafçısı olarak güzel, parlak bir gökyüzü yakalayabilirsiniz, ancak ön planın çok karanlık olduğu anlamına gelen bir pozlama kullanın.

Pozlamayı, ön plan mükemmel şekilde pozlanacak şekilde değiştirirseniz, gökyüzü aniden çok parlak hale gelir ve hiçbir yerde etkileyici olmaz. Bunu aşmak için, en az biri mükemmel bir gökyüzü ve diğeri mükemmel bir ön plan yakalayan iki veya daha fazla fotoğraf çekmek için HDR’yi kullanabiliriz.

HDR Fotoğraf için Nelere İhtiyaç Vardır?

Kamera

 

Herhangi bir kamera, HDR fotoğrafçılığı için ihtiyaç duyduğunuz parantezli fotoğrafları oluşturabilir ve bunun gibi bir giriş seviyesi DSLR mükemmel bir iş çıkarır. Ancak, kameranız ne kadar karmaşıksa, o kadar kolay olacaktır.

Tripod

Netlik ve genel yansıma kalitesi açısından en iyi sonuçları elde etmek için, objektifi olabildiğince sabit tutmak ve ayrıntı içine alınmış fotoğraflarınız arasında hareket etmesini engellemek istiyorsunuz. Bunun sebebi, resimlerinizi bir araya getirmek için kullanılan düzenleme yazılımının, birbiriyle sorunsuz şekilde eşleşen resimleri birleştirmeyi daha kolay bulacaktır. Fotoğrafınızda çok fazla hareket varsa veya perspektif biraz değişiyorsa, bazı garip efektler elde edebilirsiniz.

HDR Yazılımı

Çarpıcı yüksek dinamik aralıklı görüntüler oluşturmak için çoklu reimlerinizi birleştirmek için HDR son işleme yazılımını kullanmanız gerekir. En iyi sonuçları elde etmek için birden fazla pozlamanın olması her zaman tercih edilse de, araçlardan bazıları tek bir pozlamadan bir HDR fotoğrafı’da üretebilir.

İşte bazı HDR Yazılımları

  • Adobe Photoshop
  • Easy HDR
  • Picturenaut 3
  • Photomatix Pro
  • Adobe Lightroom

Kreatif 360 Profesyonel Fotoğraf Çekimleri ve Ürün Fotoğraf Çekimleri Hizmeti vermekte.
Profesyonel Hizmet İçin Bizden Teklif Alınız

.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.